free from spots

Descoperă tot ceea ce trebuie să știi pentru a combate acneea
și a te simți bine în pielea ta

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre apar, de obicei, în partea centrală a feței, adesea în jurul nasului, cunoscută sub numele de zona T, aceste puncte fiind unele dintre cele mai grele de gestionat. Considerate, în sens larg, unele dintre cele mai încăpățânate puncte, acestea sunt neplăcute pentru că ies foarte mult în evidență. Din nefericire, pot părea incredibil de persistente, fapt pentru care este important să cunoaștem exact care este cea mai bună modalitate să le combatem.

FFS Mag article 30761 : Main article image (Aox-All-Rights-AdobeStock_76033417)

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre sunt ușor de depistat la nivelul pielii. Acestea sunt negre ca și culoare și ușor ridicate. Spre deosebire de alte puncte, acestea nu sunt inflamate, astfel că nu sunt dureroase la atingere. Pot face parte dintr-o formă blândă de acnee și pot uneori să cauzeze un nivel de stres psihologic mai mare decât alte puncte din cauza culorii evidente și neputinței de a le elimina. În plus, punctele negre pot apărea pe spate, pe piept, pe gât, pe brațe și pe umeri, dar și pe față.

Ce determină apariția punctelor negre?

Aceste puncte negre apar din cauza blocării foliculilor firului de păr. Foliculii conțin păr și glande sebacee, care produc sebum pentru a ajuta ca pielea să fie așa de moale. Celulele moarte de la suprafața pielii și colectarea de sebum duc la formarea unei ”prize” care are culoarea neagră datorită contactului cu aerul din exterior care produce oxidarea.


Punctele negre se formează în mod diferit, acestea sunt construite din sebum, însă nu sunt amenințătoare. Acestea fiind spuse, este absolut posibil să fie tratate, doar că este necesar puțin mai mult timp. Răbdarea reprezintă începutul tratamentului punctelor negre!

Tratamente

Ingrediente țintă

Anumite produse sunt axate pe tratarea punctelor negre, însă conțin alcool, mentol și eucalipt. Drept urmare, este necesar ca acestea să fie evitate, deoarece contribuie la creșterea producției de sebum și exacerbează problema. Produsele care conțin acid salicilic sunt cel mai bun prieten al tau! Acidul va debloca porii și va combate problema celulelor moarte. Acidul Salicilic poate fi găsit într-o serie de produse cum ar fi gelurile de spălare a feței, cremele și gelurile.

Exfolierea regulată

O altă capcană a punctelor negre în care toată lumea cade, de obicei, este tratarea pielii ca și cum ar fi murdară. Punctele negre pot semăna cu mici pete de murdărie dar acestea nu sunt formate pentru că pielea dumneavoastră nu este curată…așă că frecarea feței cu putere nu este adecvată! Frecarea poate de fapt să stimuleze terminațiile nervoase care duc la eliberarea de hormoni care cresc producția de sebum. Introducerea unui regim sănătos de îngrijire a pielii cu elemente microexfoliante este importantă atunci când se încearcă eliminarea celulelor moarte, dar această acțiune trebuie efectuată cu blândețe și nu excesiv.

Acum că dețineți această informație, aveți puțină răbdare și perseverență, și veți vedea că punctele negre încep să dispară.

Acest articol este strict informativ.
Îți recomandăm să soliciți sfaturile unui dermatolog înainte de a începe un nou regim sau a urma un tratament.

|||

Rutina de îngrijire potrivită

Îngrijire
Img_Îngrijire

Descoperă mai multe

Serozinc packshot from Serozinc, by La Roche-Posay

Descoperă mai multe despre îngrijirea pielii predispuse la acnee