ÎMI PROTEJEZ
PIELEA ÎN TIMPUL TRATEMENTULUI PENTRU CANCER

Tratamentele împotriva cancerului va pot afecta pielea, fie că este vorba despre chimioterapie, radioterapie, imunoterapie sau terapie cu hormoni. Probabil că ați discutat cu echipa dvs. medicala despre schimbările pe care este posibil să le experimentați și, deși această listă poate părea copleșitoare, puteți avea siguranța că nu le veți experimenta pe toate și anumite efecte nu vor fi foarte severe. La Roche-Posay înțelege impactul pe care tratamentul împotriva cancerului îl are asupra pielii dumneavoastră și a dezvoltat o gamă de produse special creată pentru a hrăni și îmbunătăți confortul pielii în timp ce urmați o terapie pentru cancer. Puteți regăsi aici unele dintre modurile comune prin care pielea dumneavoastră poate fi afectată de tratamentele împotriva cancerului și cum vă puteți proteja și avea grijă de piele. Următoarele efecte secundare nu vor impacta toți pacienții în timpul tratamentului pentru cancer.

SINDROMUL MÂINII ȘI PICIORULUI

Acest sindrom poate apărea în două forme. Câteodată poate implica roșeață și umflături dureroase ce pot include bășici. De asemenea se poate manifesta și prin îngroșarea pielii ce devine galbenă și se descuamează cu senzații de durere la punctele de presiune.

Dacă experimentați sindromul mâinii și piciorului, folosiți produse de curățare gentile ce respectă echilibrul natural al pH-ului pielii, precum un produs fără agenți de curățare cu potențial iritativ, un produs ce este potrivit pentru majoritatea pielii sensibile. Luați-vă timp pentru a practica igiena regulată a picioarelor. Spălați-vă picioarele dimineața și seara și uscați gentil prin tapotare. Folosiți un balsam hidratant pe zonele afectate și încercați un produs ce calmează pielea iritată și slăbită.

Evitați orice activitate care ar putea cauza fricțiune sau ce pune presiune repetată pe piele, nu stați în picioare pentru perioade lungi de timp și nu porniți la plimbări lungi. Purtați încălțări confortabile (sandale, pantofi fără tocuri înalte, cu tălpi ce diminuează impactul) și soșete de bumbac sau mătase. Revigorați mâinile și picioarele cu pungi de gheață sau împachetări reci precum prosoape îmbibate în apă, pentru 15-20 de minute.

XEROZĂ,
PRURIT

Radioterapia, chimioterapia, terapia localizată sau hormonală pot provoca xeroză, piele uscată cu zone exfoliante extinse, adesea însoțite de prurit. Pielea dumneavoastră poate deveni mai puțin elastică și inconfortabilă. În timp ce uscăciunea și mâncărimea sunt două dintre cele mai comune probleme dermatologice, această condiție poate varia de la o iritație medie până la cazuri mai severe.

Pentru a reduce iritația de pe piele, încercați să purtați îmbrăcăminte din bumbac. Evitați lâna (microfibrele) sau îmbrăcămintea sintetică ce nu permit pielii să respire. De asemenea, evitați iritanții ce provoacă mâncărimea, precum săpunurile, detergenți, produse chimice sau materiale abrazive. Încercați să nu vă îmbrăcați prea gros deoarece căldura și transpirația pot provoca pruritul.

Acum este un moment potrivit să investiți în produse de îngrijire fără alcool sau parfum. Acordați extra atenție deodorantelor și evitați epilarea sau folosirea cremelor pentru îndepărtarea părului pe pielea slăbită. Folosiți întotdeauna o protecție solară anti-UVA/anti-UVB de cel puțin SPF50. Zona expusă la radiații va fi foarte vulnerabilă la arsuri solare și va trebui să fie protejată pe parcursul vieții.

PROTEJAȚI-VĂ PIELEA
DIN TRATAMENTE SUB CANCER